Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα μετά την αναζωπύρωση στον Προφήτη Ηλία

Φωτιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα μετά την αναζωπύρωση στον Προφήτη Ηλία
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Χωρίς τα εναέρια μέσα να ρίχνουν νερό μετά τη δύση του ήλιου, πυροσβέστες και εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν αυτή τη δύσκολη φωτιά, στα Βίλια. Το έργο της κατάσβεσης έγινε μάλιστα ακόμα δυσκολότερο το βράδυ της Τετάρτης, με την αναζωπύρωση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία…

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Νωρίτερα η φωτιά έκαψε κτίσματα αλλά και πολλά στρέμματα δάσους.

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Στόχος της πυροσβεστικής είναι οι φλόγες να μην περάσουν στο πάνω μέρος του δάσους καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί, η φωτιά θα φτάσει στις Ερυθρές.

Στην περιοχή βρίσκονται 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στην αεροπυρόσβεση μέχρι να πέσει το φως του ήλιου, επιχειρούσαν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Click4More: Φωτιά στα Βίλια: Τιτάνιες προσπάθειες να σωθούν τα σπίτια – Η εικόνα της φωτιάς από το διάστημα

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις