Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος Μάνδρας

Ενώ η τιτάνια μάχη με τη φωτιά στα Βίλια συνεχίζεται, ο δήμαρχος της Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλά για εμπρησμό και λέει πως υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη στα Βίλια, όπου μαίνεται η φωτιά. Αλλά η μάχη δεν έχει κερδηθεί ακόμα, αφού το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και καίει παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (16.08.2021) και σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας, είναι εμπρησμός. Υπάρχουν πληροφορίες από την προανάκριση πως βρέθηκαν στοιχεία ότι είναι εμπρησμός, τόνισε ο Χρήστος Στάθης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα είναι μεν καλύτερη αλλά η φωτιά καίει πυκνό δάσος στο όρος Πατέρα.

Για να περιορίσουν τη φωτιά στα Βίλια επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ από πολύ νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει και οι ρίξεις με τα εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική «επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6Ε/Π και 5Α/Φ συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200.

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θα στείλω ακόμα τον γιο μου στο σχολείο» λέει η μητέρα του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του στη Θεσσαλονίκη
«Ο γιος μου ένιωσε πίσω του ένα αγοράκι να τον χτυπά στο κεφάλι με μπουνιά. Έπεσε κάτω, σηκώθηκε και άρχισε κάποιος άλλος να τον χτυπάει με γροθιές, στα καλά καθούμενα χωρίς να προηγηθεί τίποτα»
Ο 11χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης από άλλους μαθητές στη Θεσσαλονίκη 2
«Έμεινα έξω από το κάμπινγκ, δεν είχα όπλο», υποστηρίζει ο φερόμενος εκτελεστής της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Οι δύο διαθήκες του 68χρονου ιδιοκτήτη, οι ισχυρισμοί των δύο 22χρονων συλληφθέντων, η διαδρομή έλευσης και διαφυγής τους από το κάμπινγκ, ο 33χρονος ανιψιός και κληρονόμος του θύματος είναι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα 1