Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στα Βίλια: Νύχτα αγωνίας στις φλόγες

Φωτιά στα Βίλια: Νύχτα αγωνίας στις φλόγες
Οι φλόγες διακρίνονται στο βουνό ενώ στο λιμανάκι στο Πόρτο Γερμενό τα σκάφη είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση - ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Μία μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να «πιάσουν» τη φωτιά στα Βίλια, που αν δεν τα καταφέρουν, δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το Πόρτο Γερμενό!

Για το λόγο αυτό, στο Προσήλι, το λιμανάκι στο Πόρτο Γερμενό, βρίσκονται ήδη τρία σκάφη του Λιμενικού αλλά και πολλά ιδιωτικά αλιευτικά (περίπου 15 επαγγελματικά και άλλα τόσο ερασιτεχνικά) για να βοηθήσουν σε επιχείρηση εκκένωσης από τη θάλασσα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο…

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Παράλληλα εθελοντές, πυροσβέστες και κάτοικοι για να μην περάσει η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό βρίσκονται στην παλαιά εθνική οδό Βιλίων – Πόρτο Γερμενού και δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς αν περάσουν από το σημείο τότε θα φτάσουν στην περιοχή.

Ομάδες εθελοντών κατοίκων περιπολούν τα δάση στις γύρω περιοχές για νέες εστίες ή για αναζωπυρώσεις ώστε να ενημερώσουν άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο Πόρτο Γερμενό όλοι θα μείνουν ξάγρυπνοι σε περίπτωση που δοθεί εντολή εκκένωσης δια θαλάσσης ή οδικώς προς την Ψάθα.Δυστυχώς όμως οι φλόγες κατακαίνε το όρος Πατέρα και η νύχτα θα είναι δύσκολη.

Ακούστε τι είπε στον ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρη Σουχάιμπ για το σχέδιο εκκένωσης στο Πόρτο Γερμενό, ο Παναγιώτης Κοντός, Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος – Λιμενάρχης Κορίνθου:

Την ίδια ώρα, στα Βίλια, στο μέτωπο της φωτιάς, οι πυροσβέστες κάνουν τα πάντα μέσα στη νύχτα, για να μην επεκταθεί κι άλλο και απειλήσει τελικά το Πόρτο Γερμενό ή άλλες κατοικημένες περιοχές.

Από τις 21:00 το βράδυ, με τα πτητικά μέσα να έχουν σταματήσει να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος, οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά στην περιοχή περιοχή «Κρύο Πηγάδι».

Click4More: Φωτιά στα Βίλια: Μάχη να μη φτάσουν οι φλόγες στο Πόρτο Γερμενό

Το να μην περάσει το δρόμο η φωτιά και βρεθεί στην απέναντι πλαγιά όπου πια θα πάρει το δρόμο για Πόρτο Γερμενό, είναι το μεγάλο στοίχημα.

Δείτε στις εικόνες του ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρη Σουχάιμπ, πριν τις 21.00 το βράδυ, πώς δημιουργούνταν στο σημείο αντιπυρικές ζώνες για να κρατηθεί εκεί η φωτιά:

Μάλιστα κάποια στιγμή οι φλόγες ξέφυγαν και πέρασαν το δρόμο, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν γρήγορα να ελέγξουν την κατάσταση. Όλη νύχτα θα δίνουν μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά προς κατοικημένες περιοχές, με το όρος Πατέρας, να είναι κατακόκκινο, τυλιγμένο στις φλόγες:

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, δόθηκε εντολή για εκκένωση και άλλου οικισμού λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια. Με μήνυμα που εστάλη από 112, οι κάτοικοι του Βενίζα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Όλα αυτά, την ώρα που ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται υψηλός και την Τρίτη σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, για αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις