Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στη Λακωνία: Πύρινο μέτωπο από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί

Φωτιά στη Λακωνία: Πύρινο μέτωπο από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί
Φωτογραφία flynews.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στη Λακωνία στην περιοχή Πυρί, κοντά στο αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί. Μάλιστα έφτασε στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού στη Λακωνία.

Δίνεται μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην φτάσει στα πρώτα διάσπαρτα σπίτια στις άκρες του χωριού Δαφνί και την επαρχιακή οδό. Προς το παρόν το χωριό δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Δείτε στο liveblog του Newsit.gr όλες τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα «μέτωπα» στη χώρα

 

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Λακωνία έχει πάρει διαστάσεις και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
ενώ σύμφωνα με το notospress η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, με το μέτωπο να ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα. Επίσης έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σπάρτης.

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου Erickson λόγω βλάβης

Ένα ελικόπτερο Erickson που επιχειρεί στη φωτιά στη Λακωνία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Πυρί Σπάρτης λόγω μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και ήδξ έχει δοθεί εντολή να αντικατασταθεί με άλλο ελικόπτερο για να συνδράμει στη φωτιά που μαίνεται στις περιοχές Δαφνί, Λυκοβουνό και Πυρί στη Λακωνία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις