Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Μάνδρα: Απόκοσμες εικόνες με πυκνούς καπνούς να κάνουν τη μέρα, νύχτα

Φωτιά στη Μάνδρα: Απόκοσμες εικόνες με πυκνούς καπνούς να κάνουν τη μέρα, νύχτα

Εικόνες που «λένε» πολλά για την καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε χθες (17.07.2023) στα Δερβενοχώρια και έως σήμερα, 24 και πλέον ώρες μετά, όχι μόνο δεν έχει ελεγχθεί αλλά έχει “περάσει” στη Μάνδρα, έχει κάψει σπίτια, έχει καταστρέψει περιουσίες. 

Ο καπνός από τη φωτιά σκεπάζει τα πάντα. Χάθηκαν ο ουρανός, ο ήλιος, ο ορίζοντας. Παντού μόνο καπνός. Και οι κάτοικοι της Μάνδρας να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Κι ας τους παρακαλούσαν οι αρχές να φύγουν. 

Ελικόπτερα ξεπρόβαλαν μέσα στους πυκνούς καπνούς για να κάνουν ρίψεις μήπως και αντιμετωπιστεί η φωτιά. Αλλά η πύρινη λαίλαπα συνέχιζε αχόρταγη να κατατρώει στρέμματα πρασίνου, σπίτια, περιουσίες. 

Όσοι πείστηκαν να φύγουν, ανέβηκαν πιο ψηλά για να κοιτούν από μακριά τα ελικόπτερα να δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά. Αλλά ο καπνός κάλυπτε τα πάντα. 

Οι εικόνες του πρακτορείου Reuters από τη Μάνδρα είναι απόκοσμες. Και αποτυπώνουν συγκλονιστικά το μέγεθος της καταστροφής. Και θλίψης για τα όσα παραδίδονται στις φλόγες. 

Παντού καπνός και μυρωδιά φωτιάς. 

Η μυρωδιά καταστροφής… 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις