Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112! “Επικίνδυνος ο καπνός, κλείστε πόρτες και παράθυρα”

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112! “Επικίνδυνος ο καπνός, κλείστε πόρτες και παράθυρα”

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλη την Αθήνα από τους καπνούς από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Για το λόγο αυτό το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της Αττική, όπου τους προειδοποιεί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τους συμβουλεύει επίσης να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, σημειώνοντας ότι ο καπνός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος.

Φωτιά και καπνοί παντού

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Δείτε εικόνα από το σημείο

Η φωτιά έχει τέτοια έκταση που οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, αλλά φαίνονται ακόμα και από την Αίγινα!

Φωτογραφίες που στέλνουν αναγνώστες του newsit.gr αποκαλύπτουν το μέγεθος της φωτιάς, η οποία έχει “πνίξει” στους κανπνούς τη Μεταμόρφωση, και όχι μόνο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας αλλά και 2 ελικόπτερα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Εκτροπή των οχημάτων

Δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας πού είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, η κυκλοφορία προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις