Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στη Ναυπακτία στην περιοχή Πλατανίτης, μηνύματα από το 112

Φωτιά στη Ναυπακτία στην περιοχή Πλατανίτης, μηνύματα από το 112

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/06/2024) στη Ναυπακτία σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανίτης με το 112 να έχει ζητήσει από τον κόσμο να απομακρυνθεί προς Ναύπακτο και Αντίρριο.

Οι αρχικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στη Ναυπακτία έχουν ενισχυθεί καθώς πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή.

Συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα,25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή ήχησε το 112 και αρχικά κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο.

Στη συνέχεια χτύπησε και πάλι το 112 και ζητά από τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς Αντίρριο.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις