Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Ραφήνα: Έτσι βρήκαν τους 26 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι – video

Φωτιά στη Ραφήνα: Έτσι βρήκαν τους 26 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι – video

Όσα λόγια και να πει κανείς μπροστά στην απώλεια που βιώνουμε από χθες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι είναι λίγα. Οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν μπροστά σε μια μακάβρια ανακάλυψη. Βρήκαν 26 ανθρώπους νεκρούς σε ένα οικόπεδο -κυρίως οικογένειες- να κείτονται νεκροί και αγκαλιασμένοι στην Αργυρή Ακτή, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα, 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, που προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή, περικυκλώθηκαν από τη φωτιά και βρήκαν τραγικό θάνατο. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο επίσημος απολογισμός ήταν 24 νεκροί από τη φωτιά. Μετά ήρθε η είδηση σοκ πως στην Αργυρή Ακτή, στο Μάτι, εντοπίστηκαν άλλοι 26 νεκροί. Στην ταβέρνα της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι εντοπίστηκαν άλλοι τρεις νεκροί και μια γυναίκα σε άλλο σημείο κοντά. Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στην ανατολική Αττική έχει φτάσει πλέον τους 54!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Βασίλη Ανδριόπουλου, επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έφτασαν στον τόπο τις καταστροφής στις 03:00 τα ξημερώματα. Οι 26 νεκροί, είπε ο κ. Ανδριόπουλος, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε χωράφι κοντά στην Αργυρή Ακτή.

Οι σκηνές που περιέγραψε “παγώνουν” το αίμα. «Πολλά αυτοκίνητα μαζί, με τις πόρτες ανοιχτές, τα κλειδιά επάνω και είδη πρώτης ανάγκης μέσα» είπε. Τα θύματα βρέθηκαν σε ένα χωράφι 300 – 400 τετραγωνικών. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά και εκτιμάται πως πρόκειται για οικογένειες που προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν καθώς πνίγηκαν από τη φωτιά.

Δείτε τι δήλωσε ο Βασίλης Ανδριόπουλος

Σκηνές σοκ μετέδωσε από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

«Τους βρήκαν αγκαλιασμένους»

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν νεκροί στο οικόπεδο.

«Η πληροφορία από αρχηγό διασωστών, μιλάει για 26 νεκρούς οι οποίοι είναι όλοι μαζί σε ένα χωράφι στην περιοχή Μάτι. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι», είπε, με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση και το σοκ. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν», τόνισε.

Για τον εντοπισμό των 26 νεκρών στην Αργυρή Ακτή είχε μιλήσει νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Κοκόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις