Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και Άγιος Ισίδωρος – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης τέθηκαν οι πυροσβεστικές και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, μετά την εκδήλωση φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα (4/7/2026) περίπου στις 14:10 στην περιοχή του Ατταβύρου, σε μεγάλο υψόμετρο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και Άγιος Ισίδωρος, με αυτή να έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά στη Ρόδο έκαψε χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή όπου δεν υπάρχει δάσος, κοντά σε ανεμογεννήτριες ωστόσο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου/ Χρήστου Ευστρατίου και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ρόδου, Μιχάλη Θωμάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό της φωτιάς.

Σημαντική ήταν και η συμβολή των εναέριων μέσων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της επιχείρησης μόνο ένα ελικόπτερο ήταν διαθέσιμο στη Ρόδο για να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού στην δύσβατη περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Παράλληλα, αεροσκάφος πυρόσβεσης που είχε απογειωθεί από την Κρήτη με προορισμό τη Ρόδο, τελικά επέστρεψε στη βάση του, καθώς η εικόνα του μετώπου βελτιώθηκε σημαντικά μέχρι να έρθει και η κατάσταση κρίθηκε διαχειρίσιμη από τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο πεδίο, ενημερώνει το rodosreport.gr.

Παράλληλα, στο μέτωπο έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές οργανώσεις και δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής, με στόχο την άμεση οριοθέτηση της πυρκαγιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ακαδημία Αθηνών: Μεσίστια για τρεις ημέρες η σημαία για την απώλεια του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Τσουκαλά
«Περνάει στην αιωνιότητα ως ένας σημαίνων Κοινωνικός Φιλόσοφος, ο οποίος άφησε μία πολύτιμη παρακαταθήκη στην ελληνική και διεθνή κοινότητα με το πολυσχιδές ακαδημαϊκό του έργο»
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς