Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Καίγεται πυκνό δάσος, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Συγκλονιστικά πλάνα

Φωτιά στη Ρόδο: Καίγεται πυκνό δάσος, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Συγκλονιστικά πλάνα

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από το απόγευμα της Τρίτης (18.7.2023) στη Ρόδο μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα.

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και κινείται προς τα Λάερμα. Η φωτιά στη Ρόδο έχει απλωθεί σε πολλά πύρινα μέτωπα μεταξύ Απόλλωνα, Έμπωνα, μέχρι και τα Λάερμα.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και εθελοντές, 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, που προσπαθούν να ανακόψουν το κύριο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται μέσα σε δασική περιοχή.

Η φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τρεις τράκτορες και ένα ελικόπτερο ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για ρόδο και δύο καναντέρ από την Κρήτη.

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.

Δείτε πλάνα από την πύρινη κόλαση στη Ρόδο: 

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής:

«Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις