Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Τραυματισμός και συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέες εικόνες

Φωτιά στη Ρόδο: Τραυματισμός και συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέες εικόνες

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις…

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, που μαίνεται από τη νύχτα της Τρίτης 18 Ιουλίου. Η φωτιά πήρε διαστάσεις και τα μέτωπα άρχισαν να αυξάνονται. Οι Πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά οι άνεμοι που πνέουν προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε και ένας τραυματισμός. Ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα, που πάντως δεν εμπνέουν ανησυχία.

Αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, με ένα νέο μέτωπο να έχει ξεσπάσει προς το χωριό Έμπονα. Δύο μικρότερα νέα μέτωπα, ελέγχονται προς το παρόν από τα εναέρια μέσα. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμος Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα πεζοπόρα τμήματα και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Απόλλωνα Ρόδου. Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροσκάφη που σταθμεύουν στην Ρόδο κάνουν συνεχείς ρίψεις αλλά ο ισχυρός άνεμος δημιουργεί συνέχεια αναζωπυρώσεις και τα εναέρια μέσα οφείλουν να διακόψουν τις ρίψεις για να ανεφοδιαστούν.

Συνολικά επιχειρούν 6 εναέρια μέσα και περισσότεροι 120 πυροσβέστες και εθελοντές πολίτες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων Β. Πιπέρης ο οποίος βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο κ. Πιπέρης υπέστη εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.

Δείτε πλάνα από την πύρινη κόλαση στη Ρόδο: 

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής:

«Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις