Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στη Ροδόπη: Μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται Πολύανθος, Σώστης και Ληνός

Φωτιά στη Ροδόπη: Μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται Πολύανθος, Σώστης και Ληνός

Το 112 ήχησε ξανά στη Ροδόπη, όπου είναι σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση.

Το μήνυμα του 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθος, Σώστης και Ληνός προς Κομοτηνή. Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί ο Μίσχος και το Μέγα Πιστό.

https://twitter.com/112Greece/status/1693623990437179645?s=20

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ‘Ανω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στις περιοχές Μίσχος, ‘Ανω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις