Παρασκευή, 12 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στη Σταμάτα, εντολή εκκένωσης σε Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη

Φωτιά στη Σταμάτα, εντολή εκκένωσης σε Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη

Μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/06/2024) και το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 1,5 χιλιόμετρο.

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σταμάτα και απειλεί σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 24 οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνολικά στη Σταμάτα επιχειρούν αυτή την ώρα 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

Παράλληλα από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Επίσης στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους στον Διόνυσο να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα γιατί οι καπνοί κατευθύνονται προς την περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα νέο μήνυμα του 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή της Γαλήνης να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά.

Στη συνέχεια εστάλη νέο μήνυμα από το 112 και καλεί όσους βρίσκονται στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω της φωτιάς -που έγινε αντιληπτή από drone της Πυροσβεστικής- μήνυμα του 112 εστάλη αρχικά στους κατοίκους της Σταμάτας, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Δασική πυρκαγιά στην Σταμάτα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», έλεγε το αρχικό μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά στη Σταμάτα είναι ορατή σχεδόν σε όλη την Αττική όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις