Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στη Σταμάτα: Υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών

Φωτιά στη Σταμάτα: Υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Σταμάτα. Οι φλόγες έφτασαν νωρίτερα μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει μία προσαγωγή.

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά στη Σταμάτα όπου καίνε κάποιες διάσπαρτες εστίες. Νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών της περιοχής, θέτοντας όλους σε πλήρη επαγρύπνηση προκειμένου να μην απειλήσει κανένα σπίτι, καμία περιουσία.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της Σταμάτας έδωσαν επί ώρες μάχη με τις φλόγες, καθώς οι άνεμοι ήταν ισχυροί και υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Με ό,τι μέσο μπορούσαν, προσπαθούσαν να σταματήσουν τις πύρινες γλώσσες πριν μην φτάσουν σε κάποιο σπίτι της περιοχής.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνονται πυροσβέστες με ένα λάστιχο στα χέρια να σβήνουν ακόμα και τις μικρές εστίες που είχαν προκληθεί από τη μεγάλη φωτιά, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Ο καπνός και η στάχτη, σε συνδυασμό με τον λυσσασμένο αέρα έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να προφυλάξουν τα σπίτια τους, με την ορατότητα να είναι σχεδόν μηδενική. Οι κάτοικοι που δεν έφυγαν προκειμένου να προφυλάξουν τα σπίτια τους, βοηθούσαν και εκείνοι τους άντρες της πυροσβεστικής.

Η φωτιά στη Σταμάτα που είναι πια υπό μερικό έλεγχο, ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (04.09.2023) και επεκτάθηκε γρήγορα, καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στην περιοχή. Νωρίτερα, μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν το έργο της πυροσβεστικής. Πάντως, οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, ως υπόπτου για εμπρησμό.

Το άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι αλλοδαπός υπήκοος, προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα μετά από υποδείξεις περιοίκων.

Στο σημείο επιχείρησαν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα εκ των οποίων το ένα από τη Γαλλία, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η νεότερη ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη φωτιά που πλέον είναι υπό έλεγχο:

 

Από τις 4 το απόγευμα άνοιξαν οι δρόμοι που ήταν κλειστοί, λόγω των μέτρων για τη φωτιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις