Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά στη Θάσο: Μεγάλη η αναζωπύρωση – Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Φωτιά στη Θάσο: Μεγάλη η αναζωπύρωση – Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, μόλις ένα 24ωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί της Θάσου. 

Ευτύχημα είναι ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, κατάσταση που διατηρείται και μέχρι τώρα, ενώ ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Στο σημείο 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, καθώς και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.  Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν από αέρος για να περιορίσουν τις φλόγες με τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερο, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών. Μάλιστα, οι φλόγες έγιναν -ξανά- ορατές από την Ξάνθη. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις