Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (21.06.2025) στη Θεσσαλονίκη πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Ευκαρπία κοντά σε σπίτια. Λίγα λεπτά πριν από τις 7 μ.μ. τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι φλόγες αποτεφρώνουν δασική έκταση που βρίσκεται κοντά σε σπίτια.
Οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους τηλέφωνα από το «112», που τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Ενεργοποίηση
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Ευκαρπία της Περιφερειακής Ενότητας #Θεσσαλονίκης
Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) June 21, 2025ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν 41 #πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 11 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 21, 2025
Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Γύρω στις 5:45 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και περίπου μία ώρα αργότερα (σ.σ. 18:50) υπό πλήρη.