Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Εκκενώστε τώρα από Θρακομακεδόνες προς Αχαρνές» – Νέο μήνυμα του 112

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Εκκενώστε τώρα από Θρακομακεδόνες προς Αχαρνές» – Νέο μήνυμα του 112

Ο εφιάλτης με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη επιστρέφει καθώς υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση, οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και το 112 έστειλε επείγον μήνυμα εκκένωσης!

Είναι η τρίτη φορά που μαίνεται φωτιά στη Βαρυμπόμπη τις τελευταίες ημέρες και τις προηγούμενες δύο η κατάσταση ξέφυγε, η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Ειδικά την δεύτερη φορά, δηλαδή μόλις χθες, Πέμπτη 05.08.2021, η φωτιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη επεκτάθηκε προς Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και κατέληξε στις Αφίδνες, περνώντας ακόμη και την Εθνική Οδό!

Δείτε την εικόνα του newsit.gr από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Νέα μηνύματα του 112

Αρχικά στάλθηκε μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε πως «αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες, Αχαρνές για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην συνέχεια στάλθηκε και νέο μήνυμα, με το οποίο ζητείται η εκκένωση και των Θρακομακεδόνων, με τους κατοίκους να καλούνται να μετακινηθούν προς Αχαρνές.

Δείτε τα μηνύματα του 112

https://twitter.com/112Greece/status/1423679988927172615?s=20

Θρίλερ και με την φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς.

Click4more: Φωτιά στην Αττική: Τραγωδία με νεκρό κάτοικο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Τον πλάκωσε στύλος της ΔΕΗ

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε και στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβευστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις