Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενδελεχή έλεγχο από τις εισαγγελικές αρχές ζητάει δικηγόρος

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενδελεχή έλεγχο από τις εισαγγελικές αρχές  ζητάει δικηγόρος

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών γνωστός δικηγόρος. Ζητά να ελεγχθούν συγκεκριμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες και απαριθμεί για την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 5 Αυγούστου δόθηκε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ τη Δευτέρα (09.08.2021) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού από τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος, Βασίλης Ταουξής, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, αφού επισημαίνει ότι είναι κάτοικος Θρακομακεδόνων για πάνω από 25 χρόνια και ενεργός πολίτης όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σταχυολογεί μια σειρά από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη τις οποίες ζητάει να ελεγχθούν από τις εισαγγελικές αρχές.

Click4more: Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Δεν θα αναλάβουμε την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή

Ο κ. Ταουξής τονίζει με νόημα ότι η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα (02.08.2021) στις 13:40 σε πευκόφυτη περιοχή, καταμεσής του δάσους, που δεν υπάρχουν ούτε καλώδια της ΔΕΗ, ούτε πυλώνες, παρά μόνο δέντρα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σενάρια οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού

Ειδικότερα στην αναφορά του ο κ. Ταουξής αναφέρεται στις εξής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες:

– Ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό εκ προθέσεως, καθώς το σημείο που ξέσπασε δεν υπάρχει δραστηριότητα της Δ.Ε.Η., ούτε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.
– Ότι για τη φωτιά ενημερώσει την πυροσβεστική το πρώτο λεπτό που ξέσπασε, αφενός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, αφετέρου ο ιδιώτης Στράτος Σαφιολέας, σύμφωνα με δημοσίευση του στο facebook.

– Ότι το αρχηγείο απάντηση και στους δύο πως «η φωτιά είναι υπό έλεγχο», δεδομένης και της απόλυτης άπνοιας που υπήρχε στην περιοχή.

– Ότι στην περιοχή της φωτιάς, τελικά, προσήλθαν μόνο επίγεια μέσα πυρόσβεσης, με μεγάλη καθυστέρηση (κατά πληροφορίες μιάμιση ώρα μετά), λόγος για τον οποίο η φωτιά γιγαντώθηκε.

– Ότι σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του αντιδημάρχου Αχαρνών, την Τρίτη (03.08.2021) από το μεσημέρι ως το βράδυ, ενώ επί Καγιά μαινόταν και απειλούσε τον οικισμό των Θρακομακεδόνων και για σπίτια στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, στη φωτιά επιχειρούσαν μόνον δύο ελικόπτερα με προσέλευση και ρίψη νερού της τάξης, μία φορά στη μιάμιση ώρα.

– Ότι το ρωσικό μεγάλης χωρητικότητας νερού, BERIEV, έκανε μόνο μία ρίψη νερού στην περιοχή και αποσπάστηκε σε άλλες φωτιές στην Εύβοια και στην Μεσσηνία, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο αυτό όλη την κρίσιμη μέρα της περασμένης Τρίτης κατά την οποία θέριεψε η φωτιά στην Εύβοια και κάηκαν περιουσίες στη Βαρυμπόμπη, να κόβει βόλτες μεγάλο μέρος της μέρας αντί να ρίχνει νερό στις φωτιές.

– Ότι εν συνεχεία, νέα φωτιά ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη την Πέμπτη (05.08.2021), λόγω ελλιπούς φύλαξης στην περιοχή. (σ.σ. έχει κυκλοφορήσει ανάρτηση ότι κάτοικος της Βαρυμπόμπης αντελήφθη τρία άτομα ντυμένους αστυνομικούς σε διπλανό από το σπίτι οικόπεδο, να έχει σύντομη στιχομυθία μαζί τους για το ποιοι είναι και τι κάνουν εκεί και να ξεσπάει νέα ακόμα μεγαλύτερη της πρώτης φωτιά, όταν απομακρύνθηκαν).

Click4more: Τατόι: Τεράστια καταστροφή στο κτήμα των Βασιλικών Ανακτόρων

Τέλος, διαδίδονται πληροφορίες για σχέδια «ανάπτυξης» της ευρύτερης περιοχής του ανακτόρου Τατοΐου, ένεκα των οποίων πυροδοτήθηκε φωτιά, ώστε να καταστεί εφικτή η δυνατότητα εξέλιξης των οικοδομικών «αναπτυξιακών» σχεδίων.

«Εμπρησμός η καταστροφική φωτιά στη βόρεια Εύβοια»

Επίσης ίδιες φήμες διαδίδονται για τη γιγάντια πυρκαγιά στην Εύβοια, προκειμένου να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες εκεί που υπήρχαν τα δάση, με βάση την κατάπτυστη – όπως αναφέρεται – απόφαση του ΣτΕ, ότι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετούνται σε αναδασωτέες περιοχές.

Στην κατάληξη της μηνυτήριας αναφοράς του, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ο κ. Ταουξής ζητάει από τις εισαγγελικές αρχές να ελέγξουν τη «βασιμότητα των πληροφοριών αυτών και να ελέγξετε όλους τους εμπλεκόμενους που δια πράξεών τους ή δια παραλείψεων οδήγησαν στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής και ολόκληρης της Βόρειας Εύβοιας, και τα αδικήματα του εμπρησμού εκ προθέσεως που προκάλεσε κίνδυνο σε πράγματα και σε ανθρώπους, της ηθικής αυτουργίας των καταστροφών σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, καθώς επίσης και της παράβασης καθήκοντος διά των προβλέψεων πυρκαγιών και της έγκαιρης κατάσβεσης αυτών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις