Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Καμπανάκι» από τους πνευμονολόγους – Χρήσιμες συμβουλές

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις ώρες να είναι κρίσιμες και πολλές περιουσίες να έχουν ήδη γίνει παρανάλωμα του πυρός…

Πάνω από όλα όμως είναι η υγεία όλων μας και ειδικά των ευπαθών ομάδων. Έτσι, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς «επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά». όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: «Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινήστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

click4more: Υπουργείο Υγείας: Πώς να προστατευτούμε από την ατμοσφαιρική ρύπανση από την πυρκαγιά

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας».

Σε κατάσταση ετοιμότητας το ΕΚΑΒ

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στο Μαντούδι Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:

• Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

• Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)

• Το Νοσοκομείο Κηφισιάς «’Αγιοι Ανάργυροι»

• Το Νοσοκομείο Χαλκίδας

• Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις