Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Βοιωτία: Συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά στη Βοιωτία: Συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Ταρσό Βοιωτίας με το 112 να ηχεί και πάλι προκειμένου να εκκενωθούν οικισμοί που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Ταρσό Βοιωτίας ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής μέσω μηνύματος από το 112 να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τα Ασπρα Σπίτια. 

Επίσης όσοι βρίσκονται προς το Καρυώτι να εκκενέσουν προς την περιοχή Κυριάκι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ μέχρι να νυχτώσει βοηθούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Το Καρύωτι και ο Ταρσός είναι δυο περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από την φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (21.08.2023) και λόγω του δυνατού αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα.

Στο μεταξύ, νέα φωτιά εκδηλώθηκε στο Δίστομο της Βοιωτίας πίσω από το εργοστάσιο της Αλουμίνας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουην μάχη για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι σε περισσότερα από 15 σπίτια μπήκαν φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι τα έχουν εγκαταλείψει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις