Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη
Φωτογραφία Reuters / Maxar Technologies

Το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα αποκαλύπτουν οι εικόνες από αμερικανικό δορυφόρο ενώ η τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (23.8.2023) για 5η ημέρα.

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη ενώ παράλληλα δίνεται και μεγάλη μάχη με τη φωτιά στη Ροδόπη. Οι φλόγες έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις δασών και καλλιεργειών ενώ έχουν «καταπιεί» σπίτια και περιουσίες.

Αυτό το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτουν οι εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters από τον δορυφόρο του Ινστιτούτου Maxar των ΗΠΑ, το οποίο ειδικεύεται στην παρατήρηση της γης με δορυφόρους, μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή, όπως και οι μάχες των εναέριων μέσων της πυροσβεστικής αλλά και οι στιγμές που ανεφοδιάζονται με νερό για να συνεχίσουν τις ρίψεις στο πύρινο μέτωπο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το μέτωπο της φωτιάς, όπως φαίνεται με υπέρυθρες από τον δορυφόρο

Εναέρια μέσα πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Ανεφοδιασμός στη θάλασσα για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Ελικόπτερο μέσα στους καπνούς

Το μέτωπο της φωτιάς, όπως φαίνεται από τον δορυφόρο με πραγματικά χρώματα

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα το πρωί η μάχη με τη φωτιά στην Πάρνηθα, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Τα μέτωπα της φωτιάς φαίνονταν από τα αεροπλάνα που έφτασαν χθες στην Αθήνα, όπως δείχνουν οι εικόνες που κατέγραψε επιβάτης και παρουσιάζει το newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις