Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μελισσοκόμος σπαράζει με λυγμούς βλέποντας τα κατεστραμμένα μελίσσια του

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μελισσοκόμος σπαράζει με λυγμούς βλέποντας τα κατεστραμμένα μελίσσια του

Συγκινεί ο μελισσοκόμος από τον Έβρο που κλαίει με λυγμούς βλέποντας τα μελίσσια του να έχουν καταστραφεί από την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη και επεκτάθηκε στον υπόλοιπο Έβρο, τη Ροδόπη και την Καβάλα.

Ο Έβρος μετράει τις πληγές του από τη φωτιά που κατέκαψε μεταξύ άλλων χιλιάδες στρέμματα, μελίσσια και ποιμνιοστάσια. Οι φλόγες μαίνονται για 6η ημέρα στην Αλεξανδρούπολη και ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 1.200 μελίσσια.

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης, ένας μελισσοκόμος από την Κίρκη Έβρου, ανέβασε βίντεο από τα κατεστραμμένα μελίσσια του στο Facebook και σπαράζει με λυγμούς μπροστά στις λαμαρίνες που βρίσκονται στο καμένο έδαφος. Τα λόγια του συγκινούν.

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε», έγραψε στην ανάρτησή του ο μελισσοκόμος και συμπλήρωσε ότι «υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτερά σας για να γλυτώσετε από τον καπνό και τις φλόγες τη βασίλισσά σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας».

«Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα», κατέληξε στην ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Καραφυλλίδης.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρης Πανταζής, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Έβρου απανθρακώθηκαν 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

Παράλληλα, εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη έχει καεί έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων μέχρι σήμερα, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις