Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο καπνός έφτασε σχεδόν μέχρι την Ιταλία! Κάλυψε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Με καπνό από την Αλεξανδρούπολη έχει σκεπαστεί μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ακόμα και στην άλλη άκρη της χώρας.

Σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα του meteo.gr, ο καπνός όχι μόνο έχει φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία, αλλά βγήκε και από τη χώρα!

Έχει ταξιδέψει από τον Έβρο περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά και έχει εξαπλωθεί συνολικά σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η δριμύτητα των δασικών πυρκαγιών αποτυπώνεται σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.

kapnos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου – Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια της ειδικής ομάδας
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και εξειδικευμένη τεχνική προσέγγιση απαιτεί το συγκεκριμένο περιβάλλον - 1.5 ώρα αναμένεται να διαρκέσει η επιχείρηση ανάσυρσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Καιρός σήμερα: Κακοκαιρία σε πολλές περιοχές – Βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη, χιόνια στο ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια 13 με 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 16 με 18, τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 και στην Κρήτη τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου
καιρός