Ελλάδα

Φωτιά στην Αλυκή Βοιωτίας: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών

Νωρίτερα μήνυμα του 112 καλούσε τους πολίτες να εκκενώσουν προς τον Άγιο Νικόλαο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται η μάχη από αέρος και εδάφους για να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε στην Αλυκή το μεσημέρι του Σαββάτου (05/07/2025) με τους πυροσβέστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. 

Οι φλόγες από τη φωτιά έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών στην Αλυκή, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους και παραθεριστές, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν άρον άρον τις οικίες τους μετά και το δεύτερο, μήνυμα του 112.

Το μήνυμα του 112 καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα προς τον Άγιο Νικόλαο, γεγονός που προκάλεσε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, «η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, ωστόσο μας απασχολούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις».

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την αποστολή του πρώτου μηνύματος από το 112, ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες, ενώ το Λιμεναρχείο είχε μεταφέρει σκάφη στην παραλιακή ζώνη προκειμένου να συνδράμουν σε πιθανή απομάκρυνση πληθυσμού.

fwtia aliki fwtia aliki

Όπως τόνισε ο κ. Ντασιώτης, «ακυρώσαμε τελικά αυτή την κίνηση, αφού δεν υπήρξε ανάγκη εκκένωσης από θαλάσσης».

Από την πρώτη στιγμή της επέκτασης της πυρκαγιάς προς τον παραλιακό οικισμό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Εθελοντές, κάτοικοι, πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και υδροφόρες, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Αλυκή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φθιώτιδα: 4 Έλληνες οι ληστές της Κάτω Τιθορέας – Έκλεψαν αυτοκίνητο από τον Πειραιά και πήγαν κατευθείαν στην τράπεζα
Κινήθηκαν ψύχραιμα και οργανωμένα, ωστόσο το γεγονός ότι φεύγοντας τους έπεσαν δεσμίδες με χρήματα, δημιουργεί ερωτήματα για τον «επαγγελματισμό» τους
Φθιώτιδα ληστεία 6