Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στην ανατολική Αττική: “Η μητέρα μου κάηκε αβοήθητη” – video

Φωτιά στην ανατολική Αττική: “Η μητέρα μου κάηκε αβοήθητη” – video
Φωτογραφία Reuters

Σοκάρει ο γιος της 88χρονης Αγγελικής Γιαννοπούλου, μιας γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μάτι. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της με τη σορό της, όπως είπε ο γιος της, να μην αναγνωρίζεται.

Ο ίδιος ήταν ο μάρτυρας της απόλυτης τραγωδίας. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική, προσπαθούσε να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του. Αλλά ο δρόμος έκλεισε και δεν κατάφερε να φτάσει. Όταν κατάφερε, έφτασε στο σπίτι της μητέρας του. Δεν τη βρήκε εκεί. Πίστεψε πως είχε μπορέσει να φύγει προς την παραλία. Τρεις φορές πήγε στο σπίτι μετά τη φωτιά. Σήμερα (25.07.2018) κατάλαβε πως όλες αυτές της μέρες, η μητέρα του ήταν στο σπίτι, νεκρή.

«Κάηκε αβοήθητη επειδή υπήρξε ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού» δήλωσε ο γιος της 88χρονης γυναίκας. Όπως τόνισε, από τη φωτιά κάηκε και το δικό του σπίτι, λίγο πιο πάνω από εκείνο της μητέρας του. Αλλά αυτό, όπως είπε, σε σχέση με ό,τι συνέβη στη μητέρα του, είναι μερική καταστροφή.

«Έπρεπε να περάσουν τρείς μέρες για να έρθουν τα συνεργεία να δουν αν υπάρχουν απανθρακωμένοι άνθρωποι», συνέχισε καταρρακωμένος. Ο πόνος μου είναι πολύ μεγάλος, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τη μητέρα του βρήκαν οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ στο μπάνιο του σπιτιού. Δεν μπορούσε να αναγνωριστεί».

Καταγγελία σοκ

«Δεν είχε προβλήματα υγείας, δεν είχε κινητικά προβλήματα, δεν τη βοήθησε κανείς να βγεί», τόνισε ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης. Ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε πως προσπάθησε να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του για να την πάρει από εκεί καθώς πλησίαζε η φωτιά. Όμως, όπως είπε, η αστυνομία είχε κλείσει τους δρόμους και δεν του επέτρεψαν να περάσει.

«Η βλακεία των αστυνομικών ήταν ότι έκλεισαν τη Μαραθώνος και εκτραπήκαν όλα τα αυτοκίνητα προς τα κάτω γι’ αυτό και πέθανε τόσος κόσμος. Διοχέτευαν τα αυτοκίνητα σε αδιέξοδα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη δήλωσή του

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις