Ελλάδα

Φωτιά στην Άνδρο: Τέσσερα μέτωπα στο νησί – Δύσκολη η κατάσταση στο Βιτάλι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Άνδρο έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην φτάσει στα σπίτια.

Η μάχη αυτή συνεχίζεται, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στην Άνδρο είναι τέσσερα, εκ των οποίων τα τρία καίνε στο Βιτάλι, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

“Η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής…”, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης, στο OPEN. “Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο”, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Ο κ Λοτσάρης επισήμανε επίσης πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

H δασική πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε χθες, Σάββατο (26.08.2023) από κεραυνό στο Βιτάλι και πήρε γρήγορα διαστάσεις και στις 14:15 σήμανε συναγερμός για εκκένωση του οικισμού Γίδες με μήνυμα που εστάλη από το 112.

Το μέτωπο προς Άνω Γαύριο τελικά κρατήθηκε από τις ενισχυμένες επίγειες δυνάμεις που έφτασαν στην κορυφογραμμή και κατάφεραν να σπάσουν την πύρινη λαίλαπα σε μικρότερα κομμάτια.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί ενισχύθηκαν και με 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής που έφτασαν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα το απόγευμα του Σαββάτου. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κάηκε υδροφόρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enandro.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

ydrofora cyclades

Με πληροφορίες από cyclades24.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «πρόσκληση» γενεθλίων για παιδικό πάρτι που έχει γίνει viral - Τα «προαπαιτούμενα» για γονείς και παιδιά
«Το χρωματικό θέμα του πάρτι είναι το μπλε και θα θέλαμε τα παιδιά να φορούν αποχρώσεις του μπλε. Παρακαλούμε να μας στείλετε από πριν μια φωτογραφία με τα ρούχα που έχετε επιλέξει, ώστε να υπάρχει χρωματική αρμονία στις φωτογραφίες», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι «απαιτητικοί» γονείς
πάρτι 7
Σέρρες: Παρίσταναν τους αστυνομικούς που κυνηγούσαν απατεώνες και έπεισαν μια 71χρονη να τους δώσει 4 λίρες, 1.600 ευρώ και κοσμήματα
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 70χρονος Έλληνας και μία 70χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή τους σε δύο ακόμη απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγωνία για 2.500 εργαζόμενους της Pizza Fan και το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον - Με κατεβασμένα ρολά τα 110 καταστήματα της αλυσίδας
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους εργαζομένους της Pizza Fan η αποκάλυψη της οικονομικής απάτης που φέρεται να διέπραττε η εταιρεία με το «κόλπο» με τις κερασμένες πίτσες
Κατάστημα της Pizza Fan 32
Το Υπουργείο Υγείας απάντα για τη συνεργασία με την ΕΟΚ: Είχε αποκλειστικά θεσμικό χαρακτήρα
Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένου φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, με τυποποιημένες διαδικασίες υλοποίησης και προβλεπόμενους ελέγχους
Το Υπουργείο Υγείας