Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητο θρίλερ με τα δυο δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται – video

Φωτιά στην Αττική: Αδιανόητο θρίλερ με τα δυο δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται – video

– Θρίλερ με δυο δίδυμα κοριτσάκια εννέα ετών που αγνοούνται από το απόγευμα που ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική
– Διασώθηκαν από γρι γρι αλλά κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται
– Οι γονείς τους τα αναγνώρισαν στα πλάνα τηλεοπτικού ρεπορτάζ
– Ήταν μαζί τους ένας άνδρας και μια γυναίκα, να βγουν και να μιλήσουν λέει ο καπετάνιος του σκάφους όπου επιβιβάστηκαν η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου
– Δραματική έκκληση από φίλο της οικογένειας μέσω του newsit.gr

Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου. Δυο δίδυμα αδερφάκια που σώθηκαν από τη φωτιά στην Αττική, αποβιβάστηκαν από σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας αλλά έκτοτε αγνοούνται! Ένα αδιανόητο θρίλερ σε πλήρη εξέλιξη, με τους γονείς τους Γιάννη και Ελένη Φιλιπποπούλου να αναγκάζονται να τις αναζητήσουν ακόμη και στο νεκροτομείο στο Γουδί πριν τις δουν ζωντανές σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ!

Σαν από θαύμα, όπως αποκάλυψε ο πατέρας των δυο κοριτσιών, τις είδε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha να βρίσκονται σε βάρκα που μετέφερε διασωθέντες από τη φωτιά στο λιμάνι της Ραφήνας. Από εκείνη τη στιγμή, χθες το πρωί, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να βρει τα παιδιά του. Τα δυο κοριτσάκια είχαν πάει με τον παππού τους, Γιάννη Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία στη Ραφήνα.

Ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο στην υπόθεση θρίλερ με την εξαφάνιση των δυο κοριτσιών δίνει η μαρτυρία, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, του καπετάνιο του γρι γρι που διέσωσε δεκάδες ανθρώπους και τους αποβίβασε στο λιμάνι της Ραφήνας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018).

Τα δυο κορίτσια, ύψους 1.30μ., με μακριά καστανά μαλλιά βρίσκονταν στη βάρκα. Μαζί τους ήταν άλλα δυο κοριτσάκια, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από αυτούς ζητούν όλοι να εμφανιστούν και να δώσουν πληροφορίες για τη Σοφία και τη Βασιλική.

«Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Οι γονείς που σώθηκαν και μπήκαν στο σκάφος μου, το “Σπύρος”, πρέπει να είναι μια κυρία κι ένας κύριος. Μου άφησαν την εντύπωση ότι συνόδευαν η μεν κυρία τα δυο κοριτσάκια και ο άλλος κύριος τα άλλα δυο κοριτσάκια. Αυτοί οι δυο, αν θυμούνται το σκάφος κι έχουν τα τέσσερα κοριτσάκια, ας βγουν να μιλήσουν να λύσουν την αμφιβολία που υπάρχει», είπε ο καπετάνιος του γρι γρι, κ. Δημήτρης. Αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πατέρα των δυο κοριτσιών. «Μόνο αυτοί οι δυο (σ.σ. ο άνδρας και η γυναίκα που φαίνονται στα πλάνα μαζί με τα παιδιά) μπορούν να λύσουν το πρόβλημα» τόνισε.

Ακούστε τη μαρτυρία του

Δραματική έκκληση για τα δυο κοριτσάκια

Έκκληση από τον άνδρα και τη γυναίκα να εμφανιστούν και να δώσουν πληροφορίες έκανε μέσω του newsit.gr και ο Άγγελος Κοντοθάνος, στενός φίλος της οικογένειας Φιλιπποπούλου. «Αυτό που θέλουμε, αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να βρούμε την ξανθιά κυρία και τον ημίγυμνο κύριο που είναι πίσω από τα παιδιά στη βάρκα», τόνισε.

Οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου – Φωτογραφία Facebook

«Κάνουμε έκκληση σε όποιον σας διαβάζει, σε όποιον σας ακούει και σε όποιον σας παρακολουθεί, πρέπει να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά ήταν με τη γιαγιά και τον παππού τους. Τα είχαν πάρει από Ραφήνα και πηγαίνανε προς την Νέα Μάκρη και εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους».

Ακούστε τι είπε

Το χρονικό του θρίλερ μετά τη φωτιά την Αττική

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25.07.2018) ο πατέρας των δυο κοριτσιών, Γιάννης Φιλιππόπουλος, αποκάλυψε τη συγκλονιστική υπόθεση μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Είπε πως τα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι του στην Καλλιθέα μαζί με τους γονείς του, Φίλιππο και Σοφία για να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα.

Ο Φίλιππος Φιλιππόπουλος, παππούς των κοριτσιών – Φωτογραφία Facebook
Η Σοφία Φιλιπποπούλου, γιαγιά των κοριτσιών – Φωτογραφία Facebook

Ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20. Δεν γνωρίζει αν οι γονείς του ζουν. Ξέρει όμως ότι τα παιδιά του σώθηκαν γιατί τα είδε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha. Και από εκείνη τη στιγμή έχει, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη, κινήσει γη και ουρανό για να βρει τα δίδυμα κοριτσάκια του.

«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, βρήκαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στο σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Δείτε τι είπε

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος τόνισε πως όταν οι διασωθέντες από τη φωτιά έφτασαν στο λιμάνι της Ραφήνας, εκεί βρίσκονταν στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού και έκαναν καταγραφή των ανθρώπων που αποβιβάζονταν από τις βάρκες.

«Και η παραμικρή πληροφορία, μπορεί να είναι καθοριστική»

Στο λιμάνι της Ραφήνας για να συντονίσει τις έρευνες βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος. Μαζί του είναι και ο νονός της μικρής Σοφίας. Ο κ. Ανδριόπουλος έκανε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό για τα δυο παιδιά να επικοινωνήσει είτε με την Αστυνομία (στο 100), είτε με την Πυροσβεστική (στο 199) είτε με το Λιμενικό (στο 108).

«Παράκληση σε όλους όσοι ήταν πάνω στο σκάφος, στις μαμάδες, τους μπαμπάδες, στα μικρά κοριτσάκια που φαίνονται αγκαλιασμένα με τα κοριτσάκια, στους γονείς τους, να επικοινωνήσουν με Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική να δώσουν την παραμικρή πληροφορία, που μπορεί να εκείνους να είναι περιττή αλλά για εμάς μπορεί να είναι καθοριστική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει τρείς μέρες και είναι αδιανόητο δυο κορίτσια που έχουν διασωθεί τελικά να αγνοούνται, απευθύνω έκκληση σε όσους ήταν στο σκάφος, στον χειριστή, σε όσους τα υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας, να δώσουν έστω και μια απλή πληροφορία. Θα μας κατευθύνουν κάπου», σημείωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις