Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Πόρτα – πόρτα οι αστυνομικοί για να εκκενωθούν οικισμοί στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά στην Αττική

Μια δύσκολη νύχτα ζει ολόκληρη η χώρα και η αίσθηση που έχει κανείς μετά από τόσες ώρες είναι πως όλη η Ελλάδα είναι… μια μεγάλη φωτιά

Τα πύρινα μέτωπα ξεπηδούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το ένα μετά το άλλο, ασταμάτητα. Φωτιά εδώ, φωτιά εκεί, φωτιές παντού. Το newsit.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των γεγονότων στην Αττική και σας μετέδωσε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν, με εικόνες πραγματικά συγκλονιστικές.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την ΕΡΤ

 

Λίγο πριν τις 3 τη νύχτα οι φλόγες έφτασαν στην εθνική οδό και πέρασαν στην απέναντι πλευρά. Οι στιγμές ήταν τόσο δραματικές που ένα περιπολικό αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν για να μην κινδυνεύσει το πλήρωμά του.

 

Το ίδιο και στην Εύβοια, μεταφέροντάς σας δραματικές εικόνες διάσωσης στην Αγία Άννα… Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, 06.08.2021, μεγάλες πυρκαγιές μαίνονταν ακόμη, με τους πυροσβέστες να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα, που όμως έδειχνε και άνισος.

Στην Αττική

Στην Εύβοια

Στην Ηλεία

Στη Μεσσηνία

Στα Γρεβενά

Μεταμεσονύχτια επιχείρηση εκκένωσης στον Άγιο Στέφανο

Σε ό, τι αφορά την Αττική, η… κακή μέρα φάνηκε από την αρχή. Μια αναζωπύρωση ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια νέα φωτιά στην Βαρυμπόμπη, η δεύτερη σε διάστημα 48 ωρών. Και η δεύτερη που δεν κατάφεραν οι δομές του κράτους να περιορίσουν.

Click4more: Φωτιά στην Αττική: Έκρηξη σε κοντέινερ τίναξε πυροσβέστες – Σώθηκαν από θαύμα

Η φωτιά «ξέφυγε» και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει… ως τον Άγιο Στέφανο, περνώντας σαν σίφουνας ακόμη και από την Εθνική Οδό, στο ύψος των Αφιδνών!

Μέχρι να φτάσει εκεί, είχε κατακάψει την Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σπίτια καμένα, επιχειρήσεις καμένες, όλα στάχτη.

Όταν τελικά η φωτιά πέρασε και την Εθνική Οδό, η κατάσταση εκτραχύνθηκε. Κινδύνευσαν ο Άγιος Στέφανος, το Καπανδρίτι, οι Αφίδνες, όπου κάηκαν σπίτια και περιουσίες.

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει με μηνύματα του 112 και τελικά μετά τη 01.30 το πρωί της Παρασκευής, 06.08.2021, ξεκίνησαν και οι εκκενώσεις με αστυνομικές δυνάμεις να πηγαίνουν πόρτα – πόρτα και να παρακινούν τους κατοίκους των οικισμών σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, οικ. Ποντίων, να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους.

Click4more: Οι πρόποδες της Πάρνηθας στις φλόγες! Ασύλληπτο βίντεο από drone καταγράφει τον πύρινο εφιάλτη

Εικόνες συγκλονιστικές. Άνθρωποι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με τα μωρά τους και μερικά πρόχειρα πράγματα στα χέρια. Με τα κατοικίδιά τους, με τους δικούς τους ανθρώπους και με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Το φόβο και την αγωνία για το αν θα ξαναδούν το σπίτι τους «όρθιο». Ή αν θα το ξαναδούν «μαύρο» και κατεστραμμένο. Συγκλονιστικές στιγμές…

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση εκκένωσης

Τα μηνύματα του 112

Όπως προαναφέραμε, στάλθηκαν δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112.

Το πρώτο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα – Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος – Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1423391071019618305?s=20

Το δεύτερο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

https://twitter.com/112Greece/status/1423391207502356487?s=20

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά που πέρασε την Εθνική Οδό

Δείτε τις εικόνες από τις Αφίδνες πριν οι φλόγες περάσουν την εθνική οδό…

Όλα αυτά ενώ στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί ήδη εγκαυματίες, ενώ επιπρόσθετα δύο εθελοντές πυροσβέστες είναι διασωληνωμένοι στην εντατική.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr από το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας

Στο Κρυονέρι το απόγευμα χτυπούσαν οι καμπάνες…

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις