Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Το Newsit.gr στην Αγία Άννα – Καρέ καρέ η εκκένωση του κάμπινγκ

Φωτιά στην Εύβοια: Το Newsit.gr στην Αγία Άννα – Καρέ καρέ η εκκένωση του κάμπινγκ

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, σαρώνοντας μια τεράστια περιοχή για τρίτη μέρα και το Newsit.gr με τον ρεπόρτερ Λευτέρη Σουχάιμπ βρίσκεται εκεί.

Τα μέτωπα προχωρούν -ανεξέλεγκτα πλέον- προς διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά, απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα οι λιγοστοί παραθεριστές στο πασίγνωστο κάμπινγκ της Αγίας Άννας το εγκατέλειψαν – οι περισσότεροι είχαν ήδη φύγει από χθες. Κατεύθυνσή τους το Μαντούδι. Είτε οδικά, με τα αυτοκίνητά τους, είτε με ιδιωτικά σκάφη που έφτασαν στην παραλία για να τους βοηθήσουν.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο ρεπόρτερ του Newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ:

Εκτός από τους παραθεριστές του κάμπινγκ, έφυγαν από την περιοχή και αρκετοί τουρίστες, που έμεναν σε παραλιακά ξενοδοχεία της Αγίας Άννας.

click4more Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Είχε προηγηθεί στις 16.35 η ειδοποίηση μέσω του 112 που καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη και να κατευθυνθούν προς Μαντούδι.

 

Πάντως οι κάτοικοι στο χωριό της Αγίας Άννας, που είναι πιο ορεινό, δεν το έχουν εγκαταλείψει ακόμη, μένοντας σε επιφυλακή, έχοντας στα χέρια τους τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να φύγουν μόλις χαθεί και η τελευταία ελπίδα να αλλάξει φορά η κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Το Newsit.gr και ο Λευτέρης Σουχάιμπ βρέθηκαν -εκτός από την Αγία Άννα- και στο χωριό Κεραμεία, από τους κατοίκους του οποίου επίσης ζητήθηκε να το εκκενώσουν.

Αυτό το σημείο είναι το το τελευταίο πριν οι φλόγες «κατηφορίσουν» προς Αγία Άννα.

Μέχρι και πριν λίγη ώρα, γύρω στις 7 το απόγευμα, συνεχίζονταν οι ρίψεις από ελικόπτερο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Δείτε και βίντεο από την Κεραμεία:

Αποστολή στην Εύβοια για το newsit.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις