Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Δημήτρη Τουρναβίτη, συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη

Φωτιά στην Αττική: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Δημήτρη Τουρναβίτη, συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη

– Τραγική εξέλιξη για τον αθλητή Δημήτρη Τουρναβίτη
– Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA πως είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη φωτιά που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο στου Γουδή
– Άγνωστη ακόμα η τύχη της συζύγου του και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη
– Το ζευγάρι φέρεται να είχε αναζητήσει καταφύγιο στην παραλία στο Μάτι, στο Κόκκινο Λιμανάκι
– Ειδοποίησαν συγγενείς των διδύμων κοριτσιών που αγνοούνται να δώσουν πρόσθετο DNA και να πάνε στο νεκροτομείο ρούχα και παιχνίδια των παιδιών
– 49 ενήλικες και τέσσερα παιδιά παραμένουν στα νοσοκομεία

Με τον πιο τραγικό τρόπο τρόπο έπεσε η αυλαία της αγωνιώδης αναζήτησης του Δημήτρη Τουρναβίτη, συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη. Η σορός του ταυτοποιήθηκε, μέσω DNA, το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018), όταν κλήθηκε να μεταβεί στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων από τη φωτιά στην Αττική, ο αδερφός του, Κώστας.

Ο Κώστας Τουρναβίτης δεν είχε σταματήσει εδώ και πέντε μέρες να αναζητά τον αδερφό του και τη νύφη του. Το ζευγάρι έμενε μόνιμα στο Μάτι και το μοιραίο απόγευμα είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από την πύρινη λαίλαπα. Είχαν μαζί τους ένα από τα σκυλιά τους, το οποίο βρέθηκε στην παραλία στο Μάτι και γι’ αυτό οι έρευνες του Κώστα Τουρναβίτη είχαν επικεντρωθεί στη θάλασσα.

Ο Δημήτρης Τουρναβίτης

Το πρωί της Παρασκευής, οι έρευνες συνεχίζονταν. Όταν έγινε το τηλεφώνημα από το νεκροτομείο. Ο Κώστας Τουρναβίτης ειδοποιήθηκε να μεταβεί εκεί. Η σορός του αδερφού του είχε ταυτοποιηθεί μέσω του DNA που είχε δώσει πριν μερικές μέρες. Έφτασε εκεί μαζί με έναν φίλο φίλο του. Έμαθε το τραγικό νέο συγκλονισμένος. «Ταυτοποιήθηκε η σορός του αδερφού μου. Για τη Χρύσα δεν ξέρουμε ακόμα» ήταν το μόνο που κατάφερε να πει στο tlife.gr.

Η Χρύσα Σπηλιώτη

Η προσπάθεια να ξεφύγουν από τη φωτιά

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο Δημήτρης Τουρναβίτης ζούσαν χρόνια στο Μάτι Αττικής. Όταν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018) ξέσπασε η φωτιά, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσπάθησαν να φτάσουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Τα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν καμένα στο οικόπεδο του θανάτου, στο χώρο όπου εντοπίστηκαν τα 26 θύματα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η Χρύσα Σπηλιώτη, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης σπιτιού που βρίσκεται στο σημείο και άνοιξε την πόρτα για να περάσει ο κόσμος και να κατέβει τα σκαλιά προς την παραλία, κατάλαβε ότι είχε χάσει τον σύζυγό της και επέστρεψε για να τον αναζητήσει.

Από εκείνη τη στιγμή, τα ίχνη της χάθηκαν.

Εξελίξεις για τα κοριτσάκια που αγνοούνται

Συνεχίζεται η αγωνία για τα δυο 9χρονα δίδυμα κορίτσια, τη Βασιλική και τη Σοφία Φιλιπποπούλου, που το απόγευμα της φωτιάς βρίσκονταν στην περιοχή μαζί με τον παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, οι οποίοι επίσης αγνοούνται.

Τα δυο αδερφάκια δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τον πατέρα τους Γιάννη και τη μητέρα τους Ελένη να έχουν κινήσει γη και ουρανό για να τα βρουν. Το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) συγγενείς των παιδιών ειδοποιήθηκαν να πάνε στο νεκροτομείο για να δώσουν επιπρόσθετο DNA. Τους ζητήθηκε επίσης να έχουν μαζί τους ρούχα και παιχνίδια των δυο κοριτσιών.

Ο νέος απολογισμός

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Με πληροφορίες και από tlife.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις