Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: “Βρήκα τους γονείς μου αγκαλιασμένους και απανθρακωμένους” – video

Φωτιά στην Αττική: “Βρήκα τους γονείς μου αγκαλιασμένους και απανθρακωμένους” – video
Φωτογραφία Reuters

Προσπάθησαν να φύγουν, να ξεφύγουν από τη φωτιά που κύκλωσε την κατασκήνωση στο Μάτι όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους. Δεν πρόλαβαν. Αγκαλιάστηκαν και πέθαναν όπως έζησαν, μαζί.

Ήταν οι τελευταίες στιγμές της Αγγελικής και του Άγγελου Μάσχα. Δυο ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι ανάμεσα στους 86 νεκρούς που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αττική.

Ο γιος τους Στέλιος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) στο νεκροτομείο στου Γουδή. Έπρεπε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πάει μετά στο Σχιστό για να παραλάβει τις σορούς της μητέρας και του πατέρα του. Για να μπορέσει να τους θάψει. Να τους αποχαιρετίσει. Για πάντα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι περνούσε κάποιες μέρες το καλοκαίρι στη συγκεκριμένη κατασκήνωση στο Μάτι. Έτσι και φέτος. Όταν η φωτιά έφτασε στην κατασκήνωση, βγήκαν από το σπιτάκι όπου έμεναν με σκοπό να φτάσουν σε ένα κοντινό γηπεδάκι. Δεν πρόλαβαν.

«Τους βρήκαμε αποτεφρωμένους τελείως. Αγκαλιασμένους» είπε ο κ. Στέλιος Μάσχας. Ήταν κι εκείνος ανάμεσα στους συγγενείς ανθρώπων που χάθηκαν που είχε δώσει DNA για να γίνει η ταυτοποίηση.

Περιέγραψε και τις δραματικές στιγμές που έζησε κι ο ίδιος. Όχι μόνο όταν ξέσπασε η φωτιά αλλά και όταν βρήκε τους γονείς του νεκρούς. «Τους έψαχνα όλο το βράδυ», είπε. Τους βρήκε το επόμενο πρωί, στις 07:00 όταν βρέθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης.

«Δεν ξέρω τι έγινε η γυναίκα μου»

Ο Παναγιώτης Ντάγκαλος έχασε τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Το ζευγάρι μαζί με το τρίχρονο παιδάκι τους φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι. Εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά στο αυτοκίνητό τους.

Εκείνος πήρε το παιδί κι έτρεξε προς την παραλία. Η γυναίκα του, έμεινε πίσω. Μέσα στον πανικό του, δεν γύρισε να κοιτάξει πίσω, είπε. Τώρα αναζητά μια απάντηση για τη γυναίκα του, Πόπη Σιαπκάρα.

Το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) βρέθηκε κι εκείνος στο νεκροτομείο στου Γουδή. Πήγε, όπως είπε, κάποιες τρίχες από τη βούρτσα της συζύγου του ώστε να υπάρχει περισσότερο DNA στα χέρια των ιατροδικαστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις