Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν είδαμε ποτέ πυροσβεστικά μηχανήματα»

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν είδαμε ποτέ πυροσβεστικά μηχανήματα»

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Εύβοια, όπου η φωτιά καίει για τέταρτη ημέρα, καθώς -όπως υποστηρίζουν- οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν για την κατάσβεση.

«Μείναμε να σώσουμε τα σπίτια μας. Οι εναέριες δυνάμεις δεν ήρθαν ποτέ. Είναι η τέταρτη ημέρα και μόνο ένα αεροπλάνο προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά», είπε στην ΕΡΤ κάτοικος της Λίμνης Ευβοίας.

Και συνέχισε: «Δεν περιμέναμε ότι το 2021 και σε ένα παραθαλάσσιο μέρος θα γίνει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς ήταν άμεση η ανταπόκριση του Λιμενικού. Το θέμα είναι ότι αυτές τις ημέρες παλεύουν εθελοντές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Πυροσβεστικά μηχανήματα ποτέ δεν είδαμε».

Από τη Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι έχουν απομακρυνθεί συνολικά 1.130 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μετά τους 650, ακόμη 480 άτομα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι της Λίμνης στο φέρι μποτ «ΠΑΡΑΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας παραμένει το φέρι μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» για να συνδράμει στην απομάκρυνση τυχόν άλλων πολιτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις