Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματική επιχείρηση εκκένωσης 158 ανθρώπων από Κρύα Βρύση και Αγία Άννα

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματική επιχείρηση εκκένωσης 158 ανθρώπων από Κρύα Βρύση και Αγία Άννα

Μια τεράστια επιχείρηση στήθηκε από το Λιμενικό για τον απεγκλωβισμό 158 ανθρώπων από Κρύα Βρύση και Αγία Άννα από την παραλία και με βάρκες και πλωτά του Λιμενικού. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο Μαντούδι.
«Θα καεί ολόκληρη η Αγία Άννα», φωνάζουν οι κάτοικοι. Η μάχη με τις φλόγες προβλέπεται ολονύχτια.

Τα σημεία ήταν πολύ δύσβατα και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα πτητικά μέσα, καθώς υπήρχε πρόβλημα ορατότητας.

Μάχη με τις φλόγες 

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στα χωριά την Σκεπαστή και την Κεράμεια της Βόρειας Εύβοιας που ενώ είχε ζητηθεί η εκκένωσή τους κάποιοι κάτοικοι παρέμειναν. Λίγο μετά τις 3 τη νύχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Στροφυλιάς ενώ εκκενώθηκε και η Κοκκινομηλιά.

Οι φωτιές κύκλωσαν τα χωριά, οι πυροσβέστες αψηφώντας τους καπνούς και τις φλόγες μπήκαν μέσα στα χωριά για να σώσουν τους ανθρώπους και προς στιγμήν εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Αργότερα κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο της εξόδου οδηγώντας τους ανθρώπους με ασφάλεια εκτός κινδύνου.

Ωστόσο συνεχίζουν να ερευνούν στα σπίτια για ανθρώπους που πιθανά να έμειναν εκεί, ενώ παράλληλα δίνουν μάχη με τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών για να περιορίσουν τις καταστροφές.

Τέλος, οι αναζωπυρώσεις και τα επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρόμο αδιάβατο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις