Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Έκαψε στάβλους και κτηνοτροφικές μονάδες – Η τελευταία εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πόδι είναι οι κάτοικοι στην Εύβοια, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και που το απόγευμα, έγινε η αιτία να εκκενωθούν δύο χωριά, η Αμυγδαλιά και η Πρινή στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα και η πυρκαγιά είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Η εικόνα της φωτιάς φαίνεται πως είναι καλύτερη εκεί που νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός, δηλαδή στα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινή στην Κάρυστο… 

Παρά το γεγονός πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι λόγω της κακοκαιρίας, οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης αναφέρει στο newsit.gr πως τα χειρότερα ευτυχώς έχουν αποφευχθεί πριν πέσει το σκοτάδι, γιατί η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

EVIA FOTIA

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από το μεσημέρι. Δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Η περιφέρεια και ο δήμος Καρύστου συνδράμει με υδροφόρες και βυτία στις προσπάθειες των πυροσβεστών».

Αυτή την στιγμή στην περιοχή υπάρχει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με 56 πυροσβέστες και 24 οχήματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ζημιές και καταστροφές σε στάβλους και κτηνοτροφικές μονάδες.

Δείτε τις απογευματινές εικόνες του evima.gr με τις φλόγες να έχουν τυλίξει το Κάβο Ντόρο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η 15χρονη που βρέθηκε μετά την εξαφάνισή της κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της – Δύο συλλήψεις
Η 15χρονη αφού επέστρεψε στο σπίτι της και στην οικογένειά της, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ένας 31χρονος μαζί με έναν 32χρονο φίλο του, την κρατούσαν κλεισμένη σε σπίτι, όπου την βίασαν
iStock
«Δεν θυμάμαι πού είναι», έλεγε στους αστυνομικούς η κόρη της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα που την έθαψε για να της παίρνει την σύνταξη
Οι αστυνομικοί ζήτησαν ακόμη και φτυάρια από τους γείτονες προκειμένου να αποκαλύψουν τον μακάβριο «μυστικό» που τους ομολόγησε η γυναίκα
Η 68χρονη που ομολόγησε ότι έθαψε στην αυλή του σπιτιού την μητέρα της 5