Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε τώρα τις Μηλιές προς Ιστιαία»

Φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε τώρα τις Μηλιές προς Ιστιαία»
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Δίχως τελειωμό ο πύρινος εφιάλτης που καταστρέφει εδώ και πέντε ημέρες την Εύβοια. Δυστυχώς, η φωτιά έφτασε και μια ανάσα από το χωριό Μηλιές, στα βόρεια της Εύβοιας. Πρόκειται μάλιστα για νέο μέτωπο που ξέσπασε σε σχέση με αυτά στην Ιστιαία και στο Καντήλι.

Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει την Εύβοια και μετά τις τελευταίες αναζωπυρώσεις οι κάτοικοι στις Μηλιές ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή προς Ιστιαία. «Αν βρίσκεστε στις Μηλιές Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία! Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα.

Δείτε το πρώτο μήνυμα του 112

https://twitter.com/112Greece/status/1423992903152582657?s=20

Λίγο αργότερα στάλθηκε και δεύτερο SMS που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους Γαλατσάδες ή Καματριάδες Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία! Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δείτε το

https://twitter.com/112Greece/status/1423994422728044546?s=20

Ακολούθως στάλθηκε και τρίτο, με το ίδιο μήνυμα αυτή τη φορά για τους κατοίκους των περιοχών Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά.

Δείτε το μήνυμα

https://twitter.com/112Greece/status/1423999447185436677?s=20

Τραυματίες πυροσβέστες…

Εν τω μεταξύ ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας και επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Ειδικότερα, ένας πυροσβέστης, μετά από πτώση από μοτοσυκλέτα, νοσηλεύεται με κατάγματα στην κλείδα και στα πλευρά και ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου που έχει εκκενωθεί, παραμένουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ασφαλές σημείο, στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, στους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Click4more: Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη μάχη στη Νεμούτα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στα Χάνια

Επίσης, επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη μετέβη σε δομή φιλοξενίας στη Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω εκκένωσης. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή μίας ηλικιωμένης με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου και νοσηλεύεται.

Οι φλόγες περικυκλώνουν το Σπαθάρι

Σε άλλο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, λίγο μετά τις 12:30 σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση με τις φλόγες να έχουν φτάσει πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια στο Σπαθάρι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καίγεται η εκκλησία του χωριού ενώ νωρίτερα κάηκε και μια αποθήκη στην είσοδο του οικισμού. Το Σπαθάρι έχει εκκενωθεί, όμως πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει πίσω για να βοηθήσουν. Δύσκολες στιγμές πέρασαν και στο διπλανό χωριό, το Μετόχι, όπου η φωτιά έφτασε στις παρυφές.

Τα αεροπλάνα και οι τόνοι νερού που πέφτουν τις τελευταίες ώρες πάνω από κρίσιμα μέτωπα της Εύβοιας έδωσαν νωρίτερα τη λύση στο νυχτερινό θρίλερ και παράλληλα μια ανάσα σε πυροσβέστες, εθελοντές και μηχανήματα που δουλεύουν μέρες τώρα ακατάπαυστα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις