Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στη λίμνη – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στη λίμνη – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Δραματικές οι εξελίξεις με την φωτιά στη λίμνη Ευβοίας, καθώς πλέον καίγονται σπίτια, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί, με τις εικόνες που μετέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, 06.08.2021, ο ΣΚΑΪ, να είναι «γροθιά στο στομάχι». Η πυρκαγιά «καταπίνει» το ένα σπίτι μετά το άλλο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να την ελέγξουν…

1.130 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη λίμνη Ευβοίας

Συνολικά 1.130 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τη Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών».  (σ.σ. δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες εδώ).

Μετά τους 650, ακόμη 480 άτομα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι της Λίμνης στο φέρι μποτ «ΠΑΡΑΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας παραμένει το φέρι μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» για να συνδράμει στην απομάκρυνση τυχόν άλλων πολιτών.

Φλέγεται ασταμάτητα η Εύβοια

Προσπέρασε το χωριό Δάφνη ένα από τα πολλά μέτωπο της φωτιάς, που έφτασε από τις Κεχριές, αφού πλέον δεν είχε τίποτα να κάψει. Η αγωνία για τη Δάφνη, όπως και για τις Κεχριές αλλά και τη Μυρτιά δεν έχει τελειώσει, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς κάνουν κύκλους και επανέρχονται περισσότερο απειλητικά.

Ωστόσο, το χωριό Μυρτιά που δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες με τα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, περιμένει ένα ακόμη μέτωπο από τη Δάφνη και τις Κεχριές.

Στη Φαράκλα έχουμε το ίδιο σκηνικό. Οι φλόγες επανήλθαν περισσότερο απειλητικές και σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν περιμετρικά του χωριού. Εκκλήσεις δέχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από παντού.

Click4more: Νύχτα θρίλερ με τη φωτιά να κατευθύνεται προς τον Ωρωπό – Ποιοι οικισμοί εκκενώθηκαν – Το newsit.gr στα πύρινα μέτωπα της Αττικής

Οι εφιαλτικές στιγμές δεν έχουν τελειώσει και στη βόρεια και δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή του δήμου Ιστιαίας. Οι προληπτικές εκκενώσεις χωριών στην πορεία της μέρας δεν επαρκούν, και πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο, Γιάννη Κοτζιά και νέες, για προληπτικούς λόγους. Με ανακοίνωσή του, εκκενώνονται οι οικισμοί Σίμια, Κυπαρίσσι, Βούτα και Μονοκαρυά.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, «γίνονται ζώνες πυροπροστασίας γύρω από τα χωριά, με όποια μέσα μπορούν να διατεθούν» και συστήνει στους πολίτες «ψυχραιμία υπομονή και αλληλεγγύη». Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέσα πυρόσβεσης που είναι λιγοστά, λέγοντας πως «η επίθεση που δεχόμαστε είναι ασύμμετρη και τα μέσα πυρόσβεσης που διατίθενται είναι λίγα, περισσεύει όμως ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη ψυχή».

Ο πύρινος κλοιός στην περιοχή του Βουτά Ιστιαίας

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις