Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Κεραυνός έπεσε σε σπίτι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

«Γείτονας που είδε τον κεραυνό να πέφτει στο συγκεκριμένο σπίτι έπαθε σοκ ενώ σε άλλο διπλανό σπίτι κάηκε η τηλεόραση», όπως αναφέρει κάτοικος του χωριού Μύτικα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στην Εύβοια από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα, από την οποία προκλήθηκε και φωτιά σε σπίτι.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χαλκιδέων στην Εύβοια, τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα με αποτέλεσμα να πέσει κεραυνός σε αυλή σπιτιού στο χωριό Μύτικα και να πιάσει φωτιά.

«Γείτονας που είδε τον κεραυνό να πέφτει στο συγκεκριμένο σπίτι έπαθε σοκ ενώ σε άλλο διπλανό σπίτι κάηκε η τηλεόραση», όπως αναφέρει κάτοικος του Μύτικα στο evima.gr

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική και έσβησε τη φωτιά.

Κεραυνός έπεσε σε σπίτι στην Εύβοια και προκάλεσε φωτιά

Προσοχή στους κεραυνούς εντός και εκτός σπιτιού

Δίνοντας χρήσιμες συμβουλές προφύλαξης, ο κ. Γιάνναρος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «η μεγαλύτερη ασφάλεια όταν έχουμε πολύ έντονη και ξαφνική δραστηριότητα είναι να βρισκόμαστε σε έναν εσωτερικό χώρο». Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό τότε «αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε ψηλά σημεία και κάτω από δέντρα».

Επιπλέον, όπως είπε, αν δεν μπορούμε να βρούμε ασφαλές καταφύγιο σε κάποιο κτήριο τότε είναι προτιμότερο να μπούμε στο αυτοκίνητό μας για να προφυλαχθούμε.

«Το πού ακριβώς θα πέσει ένας κεραυνός είναι ένα τυχαίο γεγονός» πρόσθεσε ο κ. Γιάνναρος επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα μεταλλικά στέγαστρα.

«Καλό είναι αν υπάρχει πάρα πολύ έντονη κεραμική δραστηριότητα στην περιοχή μας και βρισκόμαστε στο σπίτι, να αποσυνδέουμε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές ούτως ώστε να αποφύγουμε την περίπτωση να πέσει κάπου κοντά ένας κεραυνός το ηλεκτρικό ρεύμα να διοχετευθεί μέσα στο δίκτυο και να καούν οι συσκευές μας. Αποφεύγουμε επίσης να είμαστε κοντά στα παράθυρα και παραμένουμε ήρεμοι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της κεραυνικής δραστηριότητας» τόνισε ο πυρομετεωρολόγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νωρίτερα έρχονται τα πρώτα τέσσερα F-35 – Στην Ελλάδα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των πιλότων
Πρόκειται για μια option την οποία η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει πλέον σοβαρά, καθώς η πρόωρη άφιξη του πρώτου ελληνικού πυρήνα F-35 δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα χρονοδιαγράμματος
F-35
Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κρήτη με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια
Τριών εκατ. ευρώ οι επιδοτήσεις που πήραν παράνομα - 22 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 116 - Στο επίκεντρο των ερευνών 6 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με 355.000 ευρώ
Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια