Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης για το Νιμπορειό

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης για το Νιμπορειό

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια μαίνεται με την Πυροσβεστική να δίνει εδώ και ώρες τιτάνια μάχη για την κατάσβεσή της και τις Αρχές να παίρνουν τα μέτρα τους.

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, 10.07.2021, το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες της Εύβοιας να απομακρυνθούν από την περιοχή Νημποριό προς Μαρμάρι – Κάρυστο.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και υδροφόρες.

Μάλιστα, μετά την εκκένωση του Νιμπορειού, αποφασίστηκε και ακολούθησε η εκκένωση του οικισμού Καγκαδαίοι.

Δείτε το μήνυμα του 112

112 φωτιά Εύβοια

Μεγάλη μάχη με την φωτιά

«Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Νημποριό που έχει εκκενωθεί προληπτικά» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων τρία ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύονται και από πυροσβεστικά οχήματα που μετακινούνται προς την περιοχή ενώ παράλληλα υπάρχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

Click4more: Σε πύρινο κλοιό η Αττική! Επικίνδυνο μέτωπο στον Βαρνάβα – Τέσσερις φωτιές σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο – Συγκλονιστικές εικόνες

“Στην αρχή η φωτιά κινήθηκε επικίνδυνα και προς τα Νέα Στύρα. Φοβηθήκαμε αλλά πολύ γρήγορα έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες απομάκρυναν κάθε κίνδυνο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο προς τα Νέα Στύρα και επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες προς το Νημποριό όπου έχει εκκενωθεί προληπτικά το χωριό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παπανικολάου ξενοδόχος από την περιοχή.

Επίσης διαπιστώνει ότι “απέτρεψαν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στα Νέα Στύρα οι ισχυρές δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή τόσο οι επίγειες όσο και τα σινούκ και απομάκρυναν τον εφιάλτη. Το μέτωπο πάντως εξακολουθεί είναι μεγάλο καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας στο evima.gr τόνισε ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν επίγειες και ε άριες δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί ο δρόμος Στύρα – Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι. Το μέτωπο που καίει αυτή την ώρα είναι πολύ μεγάλο ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από την Πυροσβεστική το χωριό Νημποριό», τόνισε ο Λευτέρης Ραβιόλος.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανέβασε χρήστης του Facebook:

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις