Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια, στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου – Καίει δασική έκταση

Φωτιά στην Εύβοια, στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου – Καίει δασική έκταση

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23.08.2021) στη νότια Εύβοια.

Η νέα φωτιά στην Εύβοια καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, του δήμου Καρύστου. Πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης ενώ έχουν σηκωθεί για ρίψεις και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν επίσης πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα συντονιστικό.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών, ενώ λίγο πριν από τις 08:00 αποφασίστηκε να ζητηθεί να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι!

Οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν κλήθηκαν να αποχωρήσουν προς την Κάρυστο. Επίσης, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της φωτιάς.

«Είναι μια φωτιά επικίνδυνη. Έχει φτάσει κοντά σε σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη» είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. 

 

Ενισχύσεις έχουν φτάσει στο σημείο από Αλιβέρι και Χαλκίδα ενώ επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Καρύστου.

«Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και τον Φυγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr. 

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα δίπλα σε επαρχιακό δρόμο.

Τη νύχτα, το μέτωπο της νέας μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια ήταν ορατό ακόμη και από τη Ραφήνα όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έστειλε στο newsit.gr αναγνώστης. Τραβήχτηκε στις 02:25 τα ξημερώματα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις