Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Στις Γούβες οι φλόγες – Μάχη με το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Εύβοια

Πολιορκούν το χωριό Ελληνικά οι φλόγες στην Εύβοια, την ώρα που η φωτιά έφτασε ήδη στις Γούβες και έχει περικυκλώσει τη Γαλατσώνα και Αγριοβότανο.

Το newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ βρίσκονται στις Γούβες για να σας μεταδώσουν όλα όσα συμβαίνουν με την φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και πλέον απειλεί και το χωριό Καστρί.

Η πυρκαγιά έχει μπει, πλέον, στις Γούβες και η κατάσταση είναι δραματική με σπίτια να καίγονται!

Δείτε την εικόνα από τις Γούβες που σας μετέδωσε ζωντανά το newsit.gr

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά

Οι φωτογραφίες τα «λένε» όλα

Το newsit.gr μέσα στο χωριό που φλέγεται – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να οδηγηθούν προς την Ιστιαία.

Πού βρίσκονται τώρα τα πύρινα μέτωπα

Τεράστια είναι η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, με τους κατοίκους να παλεύουν μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για να διασώσουν τις περιοχές από τις οποίες ακόμα δεν πέρασε η φωτιά. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, δήμοι και περιφέρεια δίνουν μάχη με τις φλόγες εδώ και πέντε ημέρες. Ωστόσο, η φωτιά που κινείται ανεξέλεγκτα, μόνο καμένα αφήνει πίσω της…

Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν περικυκλωθεί από τα πύρινα μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια. Το μέτωπο που εκτείνεται στο μήκος Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες, έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να συνεχίζει να επεκτείνεται προς το Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας.

Συναγερμός και στο Πευκί

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στο Πευκί, απ’ όπου κάτοικοι απομακρύνονται με ferry boat. Συγκεκριμένα, σε ferry boat έχουν επιβιβαστεί τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα στο Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλυτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από το ρωσικό Beriev που πραγματοποιεί ρίψεις νερού

Το Newsit.gr βρέθηκε στο σημείο και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων που κλήθηκαν να φύγουν την ώρα που οι φωτιές πλησιάζουν τα σπίτια τους.

Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, ferry boat , σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών. Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο ferry boat , θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

Αποστολή στην Εύβοια για το newsit.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις