Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Βίντεο μέσα από το πύρινο μέτωπο – «Θεέ μου σε παρακαλώ»

Φωτιά στην Εύβοια: Βίντεο μέσα από το πύρινο μέτωπο – «Θεέ μου σε παρακαλώ»

Καθημερινά έρχονται στο φως εικόνες και ιστορίες από την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια. Το χωριό Γούβες καίγεται μέσα σε απόλυτη σιωπή.

Δυο συγκλονιστικά βίντεο ντοκουμέντα από τη φωτιά στην Εύβοια εξασφάλισε το MEGA. Είναι οι στιγμές που η πύρινη λαίλαπα έφτανε στις Γούβες και τις Ροβιές, ενώ τη σιγή «σπάνε» οι συγκλονιστικές εκκλήσεις των κατοίκων.

Η φωτιά καίει τις Γούβες, ο Παμίνος Χρυσαΐτης τρέχει για να σωθεί. Δεν ακούγονται σειρήνες, ούτε περιπολικά, μόνο η ανάσα του λαχανιασμένη και μία προσευχή στον Θεό:

«Θεέ μου σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. Μη μου μου το κάνεις αυτό».

«Όταν έγινε το μεγάλο μπαμ και καιγόντουσαν τα πάντα τα χρειάστηκα και αρχίσαμε και τρέχαμε» τόνισε στο MEGA ο Παμίνος Χρυσαΐτης.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Η ριψοκίνδυνη πορεία των «κομάντος» πυροσβεστών

Όταν η φωτιά μπήκε στο χωριό οι άνδρες έδιωξαν τα γυναικόπαιδα και έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες τους. Πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή και όταν η φωτιά πλησίασε, έτρεξαν για να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Έχανα τη ζωή μου, έχανα το σπίτι μου τον παράδεισό μου», συμπλήρωσε.

Η φωτιά έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της… τα σπίτια στο Καμάρι, στις Γούβες σώθηκαν.

Ο Επαμεινώνδας, ο Παμίνος όπως τον φωνάζουν οι συγχωριανοί του, σήμερα χαμογελάει. Βάζει χρώμα στο γκρίζο.

«Βάφω το σπίτι να το κάνω άσπρο σε αντίθεση με το μαύρο που υπάρχει. Είπα εδώ εσύ κι εγώ… να δούμε ποιος θα κερδίσει… κέρδισα» σημείωσε, προσθέτοντας: «Το έσωσα εγώ… έσβησα το σπίτι μου εγώ».

Φωτιά στην Εύβοια – Φλεγόμενες Ροβιές

Οι Ροβιές καίγονται. Εικόνες αποκάλυψης, οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ η φωτιά καίει ανενόχλητη. Από τα παράθυρα των σπιτιών βγαίνουν φλόγες.

Οι κάτοικοι τρέχουν για να σωθούν μέσα σε πυκνό μαύρο καπνό.

Click4more: Στέλνουν ψυχολογική στήριξη στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Κάποιες φορές, όπως θα δείτε στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση… ένα ρίσκο να περάσουν μέσα από τους καπνούς, για να σωθούν.

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο του MEGA:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις