Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Η ριψοκίνδυνη πορεία των «κομάντος» πυροσβεστών

Φωτιά στην Εύβοια: Η ριψοκίνδυνη πορεία των «κομάντος» πυροσβεστών

Η φωτιά στην Εύβοια άφησε πίσω της καμένη γη. Ωστόσο, στη συλλογική μνήμη μένουν και οι παράτολμες – τις πιο πολλές φορές – προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να δαμάσουν τις φλόγες.

Όπως οι «κομάντος» πυροσβέστες που πάλεψαν με τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια στο βουνό Καντήλι. Πήγαν από τη θάλασσα και αναρριχήθηκαν σε απόκρημνη πλαγιά για να μπουν μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LamiaReport, τους ηρωικούς πυροσβέστες μετέφερε σκάφος του Λιμενικού. Αφού αποβιβάστηκαν στην ακροθαλασσιά αναρριχήθηκαν με σχοινιά στο δάσος για να κατασβέσουν τις φλόγες.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: Το «ευχαριστώ» των κατοίκων στο Πευκί στα εναέρια μέσα

Πρόκειται για πέντε μέλη της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και τέσσερις πυροσβέστες από το πεζοπόρο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που αναρριχήθηκαν στο βουνό:

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα δάση της χώρας και μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή «Natura». Δυστυχώς ένα μέρος του πληγώθηκε βαριά από την καταστροφική φωτιά και τώρα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις