Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Βελτιωμένη η εικόνα – Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Βελτιωμένη η εικόνα – Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στο Κεντρί Ιεράπετρας, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Από τη φωτιά στην Ιεράπετρα έπαθαν ζημιές θερμοκήπια που ήταν στην περιοχή, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια. 

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου, και μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί ένα μεγάλο μέρος της χωρίς όμως να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 11 οχήματα, 31 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα που από τις πρώτες κιόλας ρίψεις η φωτιά περιορίστηκε 100 μέτρα από το πρώτο σπίτι.

Παρόλο που η φωτιά έχει περιοριστεί μερικώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές 3 θερμοκήπια.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν η αερομεταφερόμενη ομάδα της ΕΜΟΔΕ με τον αντιπύραρχο Μανόλη Ροβιθάκη, δεκάδες εθελοντές , παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και των αντιδήμαρχων Κώστα Αστροπεκάκη και Νεκτάριου Παπαδάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις