Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη μάχη στη Νεμούτα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στα Χάνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάχη με τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία δίνουν οι επίγειες Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και το ελικόπτερο Ericsson από αέρος αυτή την στιγμή στη Νεμούτα καθώς οι αναζωπυρώσεις λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το μέτωπο της Νεμούτας κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Αρκαδία καθώς ενισχύεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα.

Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι κάτοικοι της περιοχής με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, στην περιοχή Χάνια Νεμούτας υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Η φωτιά είναι πλέον δίπλα στα σπίτια – Δείτε τις απίστευτες εικόνες

Τρία τα πύρινα μέτωπα

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

«Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια – Έκκληση κατοίκου: «Καιγόμαστε, μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού»

Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι». Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

Πυροσβεστικές δυνάμεις της Αρκαδίας αντιμετωπίζουν φωτιές που πέρασαν από την Μεσσηνία και την Ηλεία

Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα που πέρασαν, από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, στην Αρκαδία, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «είναι καλύτερη σήμερα η εικόνα της φωτιάς στις περιοχές Χράνοι και Ίσαρης, της Μεγαλόπολης, αλλά δυστυχώς έχουν καεί δύο σπίτια, καθώς και χορτολιβαδικές εκτάσεις».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο, βορειότερα των Χράνων, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί, με δεδομένο ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηγουμενίτσα: «Ο 29χρονος είναι βαθιά συντετριμμένος, μετά τον τραυματισμό της 24χρονης έσπευσε κοντά της» λέει ο δικηγόρος του
Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος του 29χρονου, Γιώργος Τζήκας, είπε ότι «η υπόθεση παρουσιάστηκε δίνοντας την εντύπωση ότι ο εντολέας μου επιχείρησε να τη σκοτώσει, η πραγματικότητα, όμως είναι διαφορετική»
Η 24χρονη
Η 15χρονη που βρέθηκε μετά την εξαφάνισή της κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της – Δύο συλλήψεις
Η 15χρονη αφού επέστρεψε στο σπίτι της και στην οικογένειά της, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ένας 31χρονος μαζί με έναν 32χρονο φίλο του, την κρατούσαν κλεισμένη σε σπίτι, όπου την βίασαν
iStock
«Δεν θυμάμαι πού είναι», έλεγε στους αστυνομικούς η κόρη της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα που την έθαψε για να της παίρνει την σύνταξη
Οι αστυνομικοί ζήτησαν ακόμη και φτυάρια από τους γείτονες προκειμένου να αποκαλύψουν τον μακάβριο «μυστικό» που τους ομολόγησε η γυναίκα
Η 68χρονη που ομολόγησε ότι έθαψε στην αυλή του σπιτιού την μητέρα της 5