Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Καβάλα: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο – Στο νοσοκομείο τα νεογνά από την Αλεξανδρούπολη

Φωτιά στην Καβάλα: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο – Στο νοσοκομείο τα νεογνά από την Αλεξανδρούπολη

Ολονύχτια μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς έδωσαν οι πυροσβέστες και οι εκατοντάδες εθελοντές στην περιοχή του δήμου Νέστου ανατολικά της Καβάλας.

Η προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά στην Καβάλα είναι υπεράνθρωπη λόγω των αναζωπυρώσεων που είναι συνεχείς και των ισχυρών ανέμων που πνέον στην περιοχή. 

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας σε δηλώσεις του νωρίς σήμερα το πρωί έκανε λόγω για μια βελτιωμένη εικόνα της φωτιάς, σε σχέση με την χθεσινή μέρα. Υπογράμμισε πως για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι προσπάθειες εστιάζονται στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε ακόμα πιο ορεινές περιοχές όπου εκεί υπάρχει δασική βλάστηση.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας από την περιοχή του Διαλεκτού του δήμου Νέστου, έχει καταστρέψει σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, αυτοκίνητα, καλλιέργειες και πολλά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η Αβραμυλιά επλήγη περισσότερο από την φωτιά.

Μεταφέρθηκαν στην Καβάλα τα νεογνά από το ΠΝΑ

Την ίδια ώρα, με ασφάλεια μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα 11 νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά την απόφαση που ελήφθη για προληπτική εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του Έβρου.

Ασθενείς του νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν επίσης στο πλοίο Αδαμάντιος Κοραής, με τις εικόνες να φανερώνουν απόλυτο χάος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις