Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Κερατέα: Ελεύθερος ο άνδρας που προσήχθη μετά τις καταγγελίες

Φωτιά στην Κερατέα: Ελεύθερος ο άνδρας που προσήχθη μετά τις καταγγελίες

Σε μια προσαγωγή προχώρησαν οι αρχές σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες (09.09.2020) στην Κερατέα και επεκτάθηκε έως την Ανάβυσσο.

Η προσαγωγή για τη φωτιά στην Κερατέα έγινε ύστερα από καταγγελίες κατοίκων πως χθες λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά είχαν δει έναν άνδρα με συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κινείται περίεργα στην περιοχή.

Γρήγορα, όμως, τόσο ασφάλεια όσο και η ειδική υπηρεσία της Πυροσβεστικής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας δεν συνδέεται με τις φωτιές και είναι κάτοικος της περιοχής που είτε έφευγε από την περιοχή είτε προσπαθούσε να φτάσει σπίτι του.

Click4more Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή εκκενώθηκε το οικοτροφείο «Αργώ», οικισμοί και το γηροκομείο της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως στην Παλαιά Φώκαια.

Οι οικότροφοι του «Αργώ» φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi. Οι 90 κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν πέρασαν το βράδυ τους στο ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel και οι τρόφιμοι του γηροκομείου διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο Saron στο Λαύριο.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης έχει ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η φωτιά. Ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καεί είναι μικρός και οι κάτοικοι που διανυκτέρευσαν μακριά από τις οικίες τους επέστρεψαν το πρωί, ωστόσο έχουν καεί δασικές περιοχές της Φέριζας και του Βαλμά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις