Σάββατο, 13 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιά στην Κερατέα κοντά σε σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση πολλών οικισμών

Φωτιά στην Κερατέα κοντά σε σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση πολλών οικισμών

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα Αττικής με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις. Οι φλόγες είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, κάποια σπίτια έχουν καεί και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση 6 οικισμών.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Πλάκα στην Κερατέα δίπλα σε σπίτια και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή με τους ανέμους να είναι ισχυροί. Για αυτό τον λόγο το 112 έστειλε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν προς Λαύριο μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου.

Λίγο αργότερα νέο μήνυμα από το 112 καλούσε πάλι τους κατοίκους από το Μαρκάτι, αλλά και από τον Αγιο Γεώργιο Θωρικού να απομακρυνθούν μέσα της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Ακολούθησε και άλλο μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους του Άγ. Κωνσταντίνου Λαυρίου να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι ριπές του ανέμου στην περιοχή φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής Αθανάσιο Μακροδημήτρη που μίλησε στην ΕΡΤ έχουν καεί κάποια σπίτια στην Πλάκα και στο Μαρκάτι.

Πρόσθεσε επίσης πως οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε στρατιωτική βάση, όπου κρατούνται Patriots. κάνοντας έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται και από 56 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 26 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν αρχικά 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Εξαιτίας της φωτιάς πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία: 

στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρο Πλάκας  από την πλευρά Τογάνι
στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου  και Λεωφόρο Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι
στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και λεωφόρο Καραμανλή 
στη Λεωφόρο Λαυρίου και Καμαρίζη
στην Επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις