Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Κερατέα: Ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας – Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στο newsit

Φωτιά στην Κερατέα: Ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας – Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στο newsit

Κερδήθηκε η μάχη με τη φωτιά στην Κερατέα. Οι φλόγες έκαψαν δύο σπίτια, απειλώντας πολλά περισσότερα, ενώ προκάλεσαν εκκένωση οικισμών.

Ο αγώνας με τη φωτιά στην Κερατέα έφερε αποτέλεσμα, καθώς η πύρινη λαίλαπα δεν πέρασε στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Παρόλα αυτά, ο φόβος όλων είναι ο κίνδυνος αναζωπύρωσης και γι΄αυτό παραμένουν στα σημεία ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για τον απολογισμό της φωτιάς και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μίλησε στο newsit ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς:

«Ευτυχώς τελείωσε η φωτιά, την σβήσαμε δεν είχαμε υλικές ζημιές πέρα από δύο σπίτια που κάηκαν – μην πούμε ολοσχερώς και σπίτια με μικρές ζημιές. Δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια και το κυριότερο είναι ότι δεν πήγε η φωτιά στον Δρυμό και δεν μπήκε στον οικισμό της Καμάριζας, στη Συντερίνα και στους άλλους οικισμούς που είναι πολύ σημαντικοί για να μην καεί ο κόσμος», λέει ο κ. Λουκάς και συμπληρώνει:

Click4more: Φωτιά στην Κερατέα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

«Υπήρχαν πολλές δυνάμεις, το προλάβαμε πέντε λεπτά πριν σκοτεινιάσει την τελευταία ρίψη. Το βράδυ έπεσε τελείως ο αέρας που ήταν πάρα πολύ δυνατός, είχαμε πλήρη άπνοια δηλαδή σαν να βοήθησε ο Θεός πραγματικά. Μέχρι τώρα έχουμε άπνοια, ένα πολύ μικρό αεράκι αλλά προλάβαμε και σβήσαμε όλες τις μικροεστίες. Καλά πάει. Οι δυνάμεις είναι ακόμα εδώ και δύο ελικόπτερα ρίχνουν νερό για να βοηθήσουν τα επίγεια σώματα και οι επίγειες δυνάμεις κάνουν κατάσβεση κανονική. Πλήρη κατάσβεση», καταλήγει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής στο newsit.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις