Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: Πάλι κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Αγωνία μην περάσει στην Συντερίνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο

Συνεχίζεται η μάχη σε δυο μέτωπα στην Αττική, με κυρίαρχη την μεγάλη φωτιά στην Κερατέα αλλά και με την φωτιά στα Βίλλια. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην μπει στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και στην Συντερίνα. 

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η προσπάθεια είναι να μην βρεθεί η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό και γι’ αυτό έχει εκκενωθεί το χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου. Είπε ακόμα ότι η φωτιά είναι σε καλύτερη κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί. 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου κάποια από τα εναέρια μέσα έφυγαν για να βοηθήσουν στην φωτιά στα Βίλλια και δυστυχώς η φωτιά φούντωσε πάλι. 

 

fotia synterina

fotia markati

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι αλλά και για τον οικισμό Συντερίνα Κερατέας. Οι μεν κάτοικοι στο Μαρκάτι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Λαύριο και οι δε της Συντερίνας προς Ανάβυσσο. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να κινηθούν προς Ανάβυσσο. Μήνυμα εκκένωσης εστάλη και στον οικισμό Δημολάκι.

KERATEA KERATEA

Oι πυροσβέστες προσπαθούν να μην περάσει η μεγάλη φωτιά σε κατάφυτη περιοχή, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Ισχυροί άνεμοι ενισχύουν το πύρινο μέτωπο, ενώ πρώτο μέλημα είναι οι άνθρωποι αλλά και ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου με το πολύ πυκνό δάσος», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο η φωτιά προχωράει στο βουνό του Κίτσου και κινείται ανατολικά προς την Καμάριζα, έχοντας περάσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

fotia neo fotia neo

fotia neo lavrio

fotia lavrio

 

fotia lavrio

foria lavrio

fotia lavrio

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 91 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 14 εναέρια μέσα.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Η ουρά Αθηνών - Λαμίας
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 9
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
41