Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Κέρκυρα: Αναζωπυρώσεις στον Παντοκράτορα, μεγάλη μάχη στο Βιγλατούρι

Φωτιά στην Κέρκυρα: Αναζωπυρώσεις στον Παντοκράτορα, μεγάλη μάχη στο Βιγλατούρι

Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά στην Κέρκυρα, η οποία ξέσπασε την Κυριακή (23.07.2023).

Η φωτιά στην Κέρκυρα προκάλεσε εκκένωση χιλιάδων πολιτών και τουριστών από το “Νησάκι”. Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι υπήρξαν αναζωπυρώσεις στον Παντοκράτορα και συνεχίζει να προβληματίζει το μέτωπο στο Βιγλατούρι Κέρκυρας, όπου οι φλόγες καίνε μια καταπράσινη έκταση.

Κοντά εκεί βρίσκονται σπίτια και βίλες, και η περιοχή είναι δύσβατη και είναι δύσκολο να προσεγγίσει όχημα.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 2.466 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από οικισμούς, ωστόσο κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει σε καταλύματα.

Επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 21 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Για τη φωτιά στην Κέρκυρα, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λούτσες και έλαβε μεγάλες διαστάσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην τελευταία (χρονικά) ενημέρωση, ανέφερε ότι με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες.

Εικόνες από τη φωτιά στην Κέρκυρα, τη νύχτα 

Στο έργο της απομάκρυνσης συνέβαλαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε οικίες», ενώ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν, περιοδικά, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις